Marketing

Een inkomen genereren met je persoonlijke Instagram

Verdienen persoonlijke Instagram

Is Instagram jouw ding? Met deze stappen kan je er ook nog iets aan verdienen! Je hebt geen zakelijk account nodig om financieel profijt te halen uit Instagram. Beginnen kan al met je eigen account waar alleen bekenden je op volgen. Wil je uiteindelijk meer gaan verdienen met Instagram dan zal je wel ook volgers moeten krijgen buiten je eigen netwerk.

Krijg het te horen

Hoe je precies iets gaat verdienen komen we later op terug. Het is eerst van belang om een keuze te maken waar jouw persoonlijke Instagram op gaat focussen. Wat een van de beste manieren is om daarachter te komen is door het te horen te krijgen. Waar krijg jij complimenten over van vrienden, kennissen of zelfs mensen die je zomaar tegenkomt? Misschien jouw unieke kledingstijl, sieraden, je motor, edelstenen collectie noem het maar op! Datgene, mits je het natuurlijk zelf ook leuk vindt, wordt jouw niche!

Affiliate

Heb je er wel een van gehoord? Affiliate partners of links. Dit betekent dat jij een unieke link of code hebt op een (commerciële) website. Dus wanneer iemand met jouw code of link een product koopt, krijg jij een stukje van de winst! Dus heb jij een hele mooie unieke zonnebril waar jij zo vaak complimenten over krijgt? In plaats van iemand te vertellen waar je hem hebt gekocht, plaats je een instagram post met een affiliate link naar de zonnebril. Iedereen die hem dan koopt betaald jou dan ook een beetje! En het mooie is, is dat het product niet duurder wordt, met affiliate links krijgen kopers vaak zelfs korting!

Partners krijgen

Leuk die affiliate links maar hoe kom je er aan? Veel bedrijven hebben al een bestaand affiliate programma. Zoek gewoon op google op “bedrijfsnaam” affiliate program en je krijgt de juiste site te vinden. Adverteren ze hun affiliate programma niet of hebben ze er nog geen? In dat geval kan je altijd een mailtje sturen.

Groeien

Oké je bent onderweg en hebt een aantal partners. Nu wil je gaan groeien hoe doe je dat? De eerste stap is om je account open te zetten (zodat je volgers niet hoeft te accepteren). Dit doe je vooral zodat jouw posts ook voorgesteld kunnen worden aan anderen. Je wordt sneller aan anderen voorgesteld als je meer likes hebt. Om jezelf een boost te geven zou je ervoor kunnen kiezen om een aantal Instagram likes te kopen. Dit mag wel alleen op posts die niet commercieel zijn, dus puur voor de zichtbaarheid van je account. Wat ook belangrijk is, is dat je verschillende content post: foto’s, reel’s en verhalen. Ook dit boost je zichtbaarheid op het kanaal! Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt, dan bouwt het inkomen langzaam maar zeker op!

Similar Posts